zaterdag 18 september 2010

Marathon Daun

Voor de eerste maal ingeschreven voor deze marathon. Meestal is de maximale afstand 80k hier, maar deze keer de mogelijkheid om 100k en 2300hm te fietsen.
Omdat om 9.00 de start is ontkom je er bijna niet aan om vrijdag vast af te reizen, dus dat ook gedaan.

Degene die de ultra afstand doen krijgen eerst een lusje van 15 km en bijna 300 hm te rijden. Brede paden en niet te steil klimmen. Loopt in elk geval lekker dat eerste stuk.

Daarna volgen wel wat steilere en modderige beklimmingen waar ik ook keer de fiets af moet. Helaas zal dat verder in de wedstrijd nog een paar keer gebeuren omdat de klimmen gewoon net te steil zijn, maar ook omdat gewoon bijna iedereen daar loopt zodat fietsen sowieso onmogelijk is.




Rond de 40 km pakken ze nog een klein stukje mee van het trailpark, maar geen noemenswaardige moeilijkheden. Wel aardig wat publiek daar, ook wel leuk om wat aanmoedigingen te krijgen.







Tot een km of 70 gaat het lekker, daarna een kleine dip richting de finale met twee behoorlijk beklimmingen.
De eerste klim gaat steil omhoog door kapot gereden weiland en duurt voor mn gevoel veels te lang.
De tweede klim loopt iets beter maar is ook pittig met 9% over iets van 1500 meter.



Vanaf daar is het goed te doen en met wat op en af werk richting finish. Net voor de finish nog wel een kleinere klim, dus bergop aankomst dit keer.
Eindtijd 5:49  P90 bij de Sen1
Geen wereldtijd, maar prima gevoel aan over gehouden door het uitrijden.



1 opmerking:

  1. Dankje. Met wat geduld zal het herstel ook wel goedkomen. Mooie blog heb je, succes daarmee! Hoe meer fietsbloggers hoe beter!
    Groet Marieke

    BeantwoordenVerwijderen